onsdag 19 september 2012

Moffen

I mandags somnade min fina, starka, evigt unga morfar in for gott. Han har varit sjuk ett kort tag, men det har anda gatt ganska fort. Jag tycker det ar sorgligt men samtidigt skont for honom att fa somna utan att ha behovt bliva sangliggandes en langre tid, nagot som han absolut inte velat.

Hur forklarar man doden for en tre och ett halvt-aring? Noah har forstatt att nagonting var pa gang med Gote, att Gote var sjuk.  I sondags funderade Noah och fragade om hur det var med Gote, om han fick medicin och vi sa att det fick han, sen nar han inte ville ha mera medicin skulle han somna in.

Nar vi berattade att Gote somnat och att han inte fanns pa sjukhuset mera, men att han finns overallt beslutade sig Noah for att det var jattebra. For det forsta skulle Gote inte ha ont langre. For det andra sa skulle Gote vara sa glad, for da kan han halsa pa Noah och Noah kan vinka at honom for han ar overallt. Saledes vinkar lille Noah varje dag till Gote. Naturligtvis fortfarande lite konfunderad over varfor han inte ser Gote, men han vinkar anda...

Jag ar otroligt glad att gammelmorfar fick lara kanna Noah och att Noah fick lara kanna sin gammelmorfar.

Inga kommentarer: