onsdag 12 augusti 2009

Ogonoperation och Nairobi

Idag har varit en handelserik dag. Janne kom hem efter lunch och vi gjorde oss redo for att aka till kliniken dar Noahs oga skulle undersokas och eventuellt opereras. Hans tarkanal har ju varit blockerad sen fodseln och nu var det dags att gora nagonting at det.

Vi kom till sjukhuset och fick vanta en timme extra eftersom de var forsenade. Noah, som inte sovit nagonting pa eftermiddagen, var pa prima humor och log mot alla som kom i hans vag. Lille modige skrutten. Efter en snabb undersokning och nagra ogondroppar for att "sova" ogat var det dags. Ogonlakaren tog den lille och gick till ett annat rum tillsammans med en kollega, samtidigt som hon sa till kollegan "det ar en stadig bit, sa jag vet inte om vi kommer att kunna halla honom..." Janne och jag forpassades under tiden till vantrummet, dar vi kunde hora ett urgrundsvral (var son). Det tog bara nagra minuter och sen kom den lille i famnen pa lakaren. Han hickade for att han varit sa ledsen och strackte ut sina sma knubbiga armar sa att jag skulle ta honom. Sen vilade han sitt lilla huvud mot brostet och gomde sig en stund, innan han vande sig mot lakaren och gav henne ett leende. Allt var forlatet (fast han hickade fortfarande).

Efter hemkomsten och lite stress anlande vara gaster och vi har nu avslutat tafeln. Det blev faktiskt jattebra trots tidsbrist. Forratten (som Janne stod for) bestod av tre sma tallrikar med pilgrimsmusslor, rakor och avokado och melon och parmaskinka. Huvudratten (by me) blev laxburgare med rod peppar och lime med sallad och en sas innehallande mango. Sen var det naturigtvis lite ost innan efterratten (blabar, hallon och bjornbar tillsammans med vispgradde). Ohh vad jag ar matt!

Vi har haft supertrevligt. Kul att traffa nya manniskor och nu ar jag mer an lite sugen pa att aka och halsa pa dem i Nairobi. Vi far val se om vi kan spara ihop lite pengar, fixa barnvakt (mamma och pappa) och fa semester sa att vi kan aka dit.

Inga kommentarer: