måndag 3 november 2008

Lang blogg med bilder

Forst helguppdatering:
Pa lordagen vaknade vi tidigt (ahh vad jag avskyr att vakna tidigt!) och at frukost lite snabbt innan vi begav oss till 158 Boulevard Eugene Gazagnaire. Vi spenderade storre dagen med att stada och fixa. Jag hade ju sagt att jag inte skulle stada, men kande mig lite tvungen – kunde ju inte lamna precis allt allt till Janne. Han tog de tyngre grejerna och beordrade mig till vila med jamna mellanrum. Saledes tog jag en sista liten slummer pa balkongen innan det var dags att lamna nycklarna.


Madame Pallure kom forbi och inpekterade lagenheten och Jerome (Jannes kompis) hamtade nycklarna. Nu kommer jag inte langre in i min alskade studio!!! Det kanns helt galet och ganska sorgligt, men nu borjar nya aventyr. Det positiva med det hela ar att jag hade glomt att jag faktiskt lamnat tva manadshyror som garanti sa efter avrakningar av andra saker, skatter etc sa kommer det klirra in ca tusen euro pa kontot. Tack for det!

Pa sondagen kunde jag knappt komma ur sangen pa grund av ryggont, men vaknade saklart tidigt (8.20) och kunde inte somna om. Hade val tagit ut mig lite for mycket med stadningen. Vi beslutade oss iallafall for att ga en liten promenad till marknaden. Det tar 5-10 minuter att ga ner dit fran nya lagenheten och jag blev helt i extas! Det ar sa underbart harligt att ga omkring bland farska gronsaker, farsk fisk, blommor, kryddor, frukt, fois gras, lufttorkad skinka och andra godsaker fran omradet. Jag ar overtygad om att marknaden fran och med nu kommer bli ett staende inslag i min helgrutin. Jag ska forsoka att inte kopa gronsaker pa supermarknaderna utan direkt av bonderna istallet. Nar vi kom hem sa at jag ett av de nyinkopta applena. Det ar ett av de absolut godaste applena jag nagonsin smakat – ett Fuji!!! Mums!

Imorse vaknade jag inte alls tidigt av mig sjalv utan var trott trott nar Janne vackte mig kl 8.30... varfor vaknar jag bara av mig sjalv pa helgerna? Pa jobbet har jag fatt en ny kollega i mitt team idag. Jag ar inte helt overtygad faktiskt. Vi far val se och jag hoppas att jag har fatt lite fel intryck. Det borjar bara bli lite for mycket grejer... det ar klart att det kan bli lite knasigt nar man ar ny, men pa en dag ar det anda ganska skickligt att komma med foljande kommentarer (och detta ar anda bara ett utplock av flera andra ganska saftiga;
  • jag har inget specialistomrade – jag kan ALLT (front, middle, back office, accounting, cash management)
  • ert system funkar val ungefar sahar (utan att ha sett systemet)...
  • Han: ”Hur gor de med mobilfakturan?” Jag: ”Ingenting” Han: ”Ok, sa man kan ringa vart som helst??? Coolt!” Jag: ”Joo, men jag tror anda inte att man ska testa vart granserna gar...”

Slutligen – favvon:

  • ”Jag kommer ga lite tidigt idag, for jag vantar pa leverans av en grej hemma.” 16.30 var han borta.

Det kanske ar overflodigt att papeka, men hans fru ar hemmafru... hon kanske skulle kunna ta emot leveransen? Det ar val bra att han visar framfotterna vad det galler kunskaper (aven om framfotterna ar lite mindre vad det galler arbetstimmarna) och vad han kan bidra med, men lite odmjukhet vore kanske pa sin plats? Det kanske bara ar forsta-dagen-nervositet? Eller sa har vi kanske gjort varlden basta anstallning???

Nu lite kort fran helgen;

Sista bilden fran balkongen (snyft)

Den underbara marknaden

Mini borjar bli Maxi...

Inga kommentarer: